Het gaat om slakken van de soort Helix Aperta met hun typische witte deksel. Het is een zeer gewilde slak en wordt beschouwd als een heerlijke delicatesse in heel Apulië, en is het onderwerp van talrijke traditionele gerechten. Een van de meest voorkomende variaties is als volgt: de slakken worden gewassen, het deksel wordt verwijderd en ze worden in water geweekt. In een pan wordt een ruime hoeveelheid in ringen gesneden ui in extra vierge olijfolie gebakken; daarna voegen we zout, peper, goed uitgelekte slakken en enkele laurierbladeren toe. We koken op hoog vuur en wanneer de olie weer naar de oppervlakte komt, gieten we een glas roséwijn erbij en laten we het verdampen. Breng op smaak met zout en serveer warm.
PRODUCTKENMERKEN EN VERKOOPVOORWAARDEN
100% natuurlijke slakken, al schoon en gepeld, klaar voor consumptie
Kortingsperiode: het hele jaar door beschikbaar
Verpakt in dozen van 1 kg tot 5 kg.
Minimale bestelling: 500 kg